Slide background
Slide background

„DOBRY CHLEB”  Zielony Stół Marcin Król

„DOBRY CHLEB” Zielony Stół Marcin Król

Zielony Stół to mała, rodzinna piekarnia działająca w Siedlcu (gmina Krzeszowice),  która wytwarza prawdziwy chleb na zakwasie, całkowicie pozbawiony chemii, polepszaczy, konserwantów czy sztucznych barwników. Wypiekanym chlebom poświęca się dużo czasu i uwagi, aby z odpowiednich,  naturalnych składników powstało pieczywo,  które wspaniale smakuje,  pachnie,  zachowuje długo świeżość i jest po prostu zdrowe.  Działalność firmy jest silnie związana z regionem, między innymi poprzez wykorzystanie mąki do produkcji z lokalnego,  tradycyjnego młyna jak i ziarna na mąkę z okolicznych gospodarstw,  ale także poprzez samodzielne przygotowanie zakwasu chlebowego i pieczenie chleba według tradycji i receptur obecnych w rodzinie od pokoleń. Wszystkie procesy produkcji przebiegają w sposób naturalny,  używane są składniki najwyższej jakości, a w całą pracę wkładane jest serce, więc wykonywana jest z prawdziwą pasją.