Slide background
Slide background

PRODUKCJA WĘDLIN - JAKOŚĆ I TRADYCJA - AGATA I SZCZEPAN GAWOR

PRODUKCJA WĘDLIN - JAKOŚĆ I TRADYCJA - AGATA I SZCZEPAN GAWOR

Państwo Agata i Szczepan Gawor specjalizują się w produkcji wędlin.  Są rodzinną firmą założoną w 1989 r. Tradycyjne przekazywane  z pokolenia na pokolenie, dzięki czemu obecnie produkty są wyrabiane w oparciu o dawne receptury i tradycyjne metody. Mięso jest naturalnie wędzone drewnem i starannie przyprawiane.  Wyjątkowymi cechami są niepowtarzalny zapach, smak, które powstają dzięki niezmienionym od ponad wieku sposobom wytwarzania, według tradycyjnych receptur.

Państwo Agata i Szczepan Gawor mieszkają w miejscowości Podstolice , gminie Wieliczka. Podstolice mają bogatą historię a rzeźnictwo i masarstwo ma wielowiekowa tradycję. Umiejętności wytwarzania dobrych i smacznych  wędlin, rozpowszechniło się  na tym terenie poprzez związki rodzinne.

Ich specjalnością są wędliny. Ich flagowym produktem jest szynka Podstolnego. Oferują również kiełbasę wiejską, kiełbasę piszczańską oraz kiszkę i boczek gotowany. Poza tym bekon, kabanos książęcy, baleron gotowany, bekon, boczek wędzony, kiełbasę rzeszowska, kiełbasę wiejską, krakowską parzoną, kaszankę, krakowską podsuszaną, szynkę od kości, szynkę orzeszek, szynkę z kością, mielonkę z pieca, pasztet wieprzowy, pasztetową, salceson golonkowy. Surowiec pochodzi z małopolskich surowców.